Bard värvade 250 personer — flera kändisar medlemmar

VÄRVADE. Artisten Alexander Bard har värvat 250 medlemmar till nätverket Liberati, som han startade tillsammans med folkpartisten Camilla Lindberg. Bland medlemmarna finns Svenska institutets Olle Wästberg, journalisten Isobel Hadley-Kamptz och Primes Fredrik Andersson.

Det är i en intervju med Dagens Media som Alexander Bard berättar om de 250 medlemmarna i nätverket:
– Vi har redan fler medlemmar på det vi gör på Facebook än vad Folkpartiet själva har. Vi har en kärntrupp på 40 personer som möts regelbundet och diskuterar vilka frågor vi vill driva och hur vi ska kommunicera.

Liberati ska bland annat driva frågor som rör den personliga integriteten. Och förebilden är kampanjstrategerna som arbetar för Barack Obama, enligt Bard:
– Han använder sig nästan utanslutande av nya medier och nya teknologier, både i fund raising och kampanjer. Han är på väg att bli USAs nästa president och därmed USAs första internetpresident. Vi måste ta till oss detta. Den som gör det först kommer att få makten.

Foto: Scanpix