PIHLBLAD INTERVJUAR: Liberatisten Alexander Bard

pihlblad_bard
TV-INTERVJU. Alexander Bard ger sig på allvar in i politiken. Som självutnämnd chefsideolog för folkpartiet och grundare av det liberala nätverket Liberati vill han bland annat förbjuda religiösa friskolor.

– Det är en viktig fråga. På samma sätt som man inte tillåter kommunistiska, fascistiska eller ens liberala friskolor så ska man inte tillåta religiösa friskolor, säger han.

I en längre tv-intervju berättar popstjärnan, filosofen, debattören och författaren Alexander Bard (fp) om sitt nya politiska engagemang. Som debattör har han aldrig varit rädd för att sticka ut hakan. Även som politiker vill han göra sin röst hörd.

Tillsammans med bland andra den folkpartistiska riksdagsledamoten Camilla Lindberg har han grundat den liberala organisationen Liberati.

– Jag håller nog med folkpartiet i 90 procent av alla frågor. Det är organisationsformen som inte räcker till. Det behövs mötesplatser där folk kan debattera med de som kandiderar till olika valbara platser, säger Alexander Bard.

Han är inte själv intresserad av att kandidera till riksdagen utan vill hellre vara ett stöd för de politiker som vill göra det.

Liberati är starkt kritiskt till religiösa friskolor. Alexander Bard hoppas att folkpartiet ska bli en frizon för de som vill stoppa den typen av friskolor.

– Vi i liberati är motståndare till religiösa friskolor. Vi anser att man inte ska bedriva propaganda i skolor överhuvudtaget. Barn ska få lära sig självförtroende, tolerans och tänka kritiskt. Det är vad skolan ska hålla på med. Skolor som propagerar för en specifik linje, vare sig den är politisk eller religiös, ska stängas.

Se hela tv-intervjun med Alexander Bard:

[flash http://flashvideo.tv4.se/2009-02-11/A0YKNB!731852,F1H!.flv f={image=http://www.politikerbloggen.se/wp-content/uploads/2009/02/pihlblad_bard-fpuff.png}]