Alexander Bard debuterar med folkpartiet i Almedalen

alexanderbard

Foto: Scanpix

DEBUTANT. Nyblivne folkpartisten Alexander Bard gör politisk debut i Almedalen i sommar. Tillsammans med den liberala organisationen Liberati förbereder han en rad utspel — mot Sverigedemokraterna.

Alexander Bard har på allvar gett sig in i politiken. Han är självutnämnd chefsideolog för folkpartiet. Tillsammans med bland andra riksdagsledamoten Camilla Lindberg har han grundat den liberala organisationen Liberati. I sommar ska Liberati hyra ett hus i Visby under politikerveckan i Almedalen.
– Vi kallar projektet ”Villa Liberati”, säger Alexander Bard till politikerbloggen. Vi ska vara det roliga gänget i Almedalen för veckan behöver piggas upp.
Just nu planerar Liberati en rad olika arrangemang under veckan. Det kommer att handla om både seminarier och paneldebatter.
– Det blir absolut något seminarium. Men vi väntar och ser vad de andra har innan vi väljer ämne. Vi jobbar väldigt fritt och kan tänka oss att sitta i paneler med såväl andra från alliansen som miljöpartister och sossar.
En av idéerna är att på allvar utmana Sverigedemokraterna i debatten.
– Vi har inte bestämt oss ännu. Men känner vi att de har en realistisk chans att ta sig in i riksdagen då tar vi debatten, säger Alexander Bard. Det är inte bra av alliansen att försöka tysta ned debatten med Sverigedemokraterna.
Är du själv sugen på att ställa dig i talarstolen i Almedalen?
– Nej det är inte min ambition. Just nu är jag mer intresserad av att stötta andra folkpartister.