PIHLBLAD INTERVJUAR: Vänsterpartiledaren Lars Ohly

pihlblad_ohly_artikel

Foto: TV4

INTERVJU. Vänsterpartiets ledare Lars Ohly talar ut om de infekterade bråken med miljöpartiets språkrör Peter Eriksson, i en intervju med Anders Phlblad.

– Det skulle vara larvigt att påstå att vi varit jättetjenis med varandra. Men vi har satt oss ned och rett ut problemen, säger Lars Ohly.

I intervjuserien ”Pihlblad intervjuar” grillas den här veckan vänsterledaren Lars Ohly. Samtalet handlar bland annat om Ohlys syn opinionskrisen för den nya vänsteralliansen och om statliga chefslöner. Men han berättar också om kärleken till sin sambo Åsa och att han gjort en mindre skönhetsoperation.

För första gången berättar Lars Ohly även om höstens bråk med miljöpartiets språkrör Peter Eriksson.

– Nu är det väldigt mycket bättre, säger Lars Ohly. Vi har satt oss ned och rett ut mycket av det som var problemen, nämligen att vi inte talade med varandra utan om varandra. Nu har vi ett gemensamt projekt – att ersätta den här regeringen med en ny politik.

Var det personkemin som inte stämde?

– Det fanns flera skäl. Men det bästa vi kan göra nu är att säga – låt det där vara glömt så att vi kan gå vidare och skapa förutsättningar för en ny regering. Det är vårt gemensamma uppdrag.

Men vad var det som gjorde att vi inte kom överens.

– Vi har haft en stil som gjort att vi retat oss på varandra. Jag ska inte säga att någon haft mer fel än den andre. Nu ska vi samarbeta och jag känner inga som helst problem för det.

Vad retade du dig på hos Peter Eriksson?

– Det handlade om olika uttalanden, säkert retade han sig på uttalanden jag gjorde. Det skulle vara larvigt att påstå att vi varit jättetjenis. Jag har tyckt att de betett sig dåligt, de har säkert tyckt samma sak om mig. Nu har vi rett ut det där.

I serien ”Pihlblad intervjuar” har Anders Pihlblad tidigare mött Fredrik Reinfeldt, Liza Marklund och Alexander Bard.

Se hela intervjun med Lars Ohly:

[flash http://flashvideo.tv4.se/2009-03-13/A1F4VZ!739203,F1H!.flv f={image=http://www.politikerbloggen.se/wp-content/uploads/2009/03/pihlblad_ohly_video.png}]