Siewert Öholm körs över av sonen när riksdagen röstar ja

oholm

Foto: Scanpix

FAMILJEBRÅK. Klockan 16 tas beslutet om könsneutrala äktenskap. Då står Livets ord-journalisten Siewert Öholm utanför och demonstrar emot. Inne i riksdagen trycker sonen Oskar Öholm (m) på ja-knappen.

– Vi har haft en spännande diskussion, men han får helt enkelt finna sig i att det är jag som är riksdagsledamoten i familjen, säger Oskar Öholm till tidningen Nerikes Allehanda och tillägger att han hoppas att han fortfarande är bjuden på familjemiddagen på söndag.

Oskar Öholm förklarar att det känns som en naturlig utveckling att folk har samma juridiska rättigheter oavsett deras sexuella läggning. Men han har ändå stor respekt för att folk ska få resonera på olika sätt.
– Man kan ju till och med ha olika åsikter i samma familj!
– Jag har stor respekt för min fars ståndpunkter, och utgår från att han respekterar mina. Detta är bara en av många saker där vi inte kommer överens.