Veckans bloggare: “Skriver inte om Wanjas cirkuskonster”

matsgerdau

Foto: Scanpix

BLOGGARE. Politikerbloggen uppmärksammar från och med i dag politiker som bloggar under rubriken “Veckans bloggare”. Först ut är riksdagsledamoten Mats Gerdau (m).

När började du blogga och varför?
– I augusti 2007. Kände att debatten på debatt- och insändarsidor och även i nyhetsartiklar/inslag blev för troftig, ibland också fel. Det behövs lite mer utrymme för nyanser och kommentarer från andra aktörer. Skriver bara om skolfrågor och utbildningspolitik, dels eftersom det är de frågorna jag sysslar mest med dels eftersom jag tycker att det finns ett behov av större moderat närvaro i debatten.

Hur ofta skriver du på bloggen?
– Försöker skriva varje dag, det blir 5-6 gånger per vecka ungefär.

Hur många unika besökare har din blogg varje vecka?
– 500-600.

Vilka fördelar ser du med bloggen?
– Möjlighet att kommentera dagsaktuella och mer långsiktiga händelser och ge min bild av orsak och förslag på åtgärder. Ser också ett behov av att redovisa vad jag faktiskt gör och tycker för mina väljare. Sen tror jag att det är bra som inspiration för moderater som är verksamma i kommuner, de ser vad som händer och lite kommenterar kring det.

Vilka nackdelar ser du med bloggen?
– Det tar tid! Och att jag koncentrerar mig på skolfrågor gör att jag inte kommenterar annat som också är aktuellt, engagerande och intressant som Vanjas cirkuskonster, skattesystemets orimligheter etc.

Mats Gerdaus blogg hittar du här!