Federley om minister-utspelet:

federley5

Foto: Scanpix

EXPERIMENT. Centerpartiets riksdagsledamot krävde en regeringsombildning. Och medierna citerade honom. Men allt var på skoj — för att bevisa att sociala medier har betydelse.

Politikerbloggen var ett av många medier som tidigare i dag citerade ur Fredrick Federleys blogg. Svenska Dagbladet lät nyheten ligga i topp på sin sajt nästan hela dagen och tidningarnas telegrambyrå gjorde en intervju med riksdagsledamoten som skickades till alla landets nyhetsredaktioner.

Under rubriken “Det behövs en regeringsombildning” skrev Federley i förmiddags att moderaterna borde dela med sig av ministerposterna till de mindre partierna.

När Politikerbloggen vid elva-tiden talade med Federley fortsatte han att ljuga.

Först nu kommer förklaringen:
”Jag har funderat på hur jag ska kunna bevisa att de som sågar sociala medier och riksdagsledamöters bloggande har fel. Det handlar inte om antalet kommentarer, antalet besökare osv utan bloggar, twitter, facebook osv fyller en mycket större funktion än så”, skriver han i ett nytt inlägg i bloggen.

Han anser sig ha fått sin tes bevisad:
”Jag har inte ringt en enda mediakälla. Inte sms:at någon. Det har inte gått något pressmeddelande. Ingen spindoktor har jobbat. Inte en pressekreterare är aktiverad. Jag har endast använt mig av sociala medier”, fortsätter Federley.

Samtidigt tycker han att diskussionen om en eventuell regeringsombildning är viktig. Däremot står han inte för förslaget i bloggen att byta ut moderaterna Sven Otto Littorin och Beatrice Ask mot en centerpartist och en folkpartist.
– Nej, det vill jag absolut inte. Jag använde mig av två ministrar som jag känner väl. Innan jag la ut inlägget meddelade jag deras pressekreterare, säger Fredrick Federley nu.

TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad kommenterar: “Federley borde läsa serietidningen Bamse”.