TPB-domen: CUF rasar: “Domen är en skandal”

magnusandersson1

Foto: Scanpix

FÖRBANNAD. Domen mot de åtalade i The Pirate Bay-rättegången är en skandal, tycker ordföranden för Centerns ungdomsförbund, Magnus Andersson.

I ett pressmeddelande som skickades för en stund sedan skriver centerns ungdomsförbund:

Idag klockan 11 meddelade tingsrätten att samtliga åtalade i The pirate bay-rättegången fälls för att tillhandahållit en tjänst som gör det möjligt att hitta upphovsrättsskyddat material.

CUF:s ståndpunkt är klar. Domen i tingsrätten är en skandal. Rättsväsendet har gått i film- och musikindustrins ledband när fällt grundarna till The pirate bay.

Den tekniska bevisningen är i princip obefintlig.

Domstolen motiverar sin dom med att The pirate bay har tillhandahållit en tjänst som ger tillgång till upphovsrättsskyddat material, vilket i sig inte är ett brott, det skulle också innebära att andra sökmotorer även de borde vara olagliga.

Fängelsestraffen och det enormt höga skadeståndet är oproportionerligt

– Antipiraterna har nu förklarat krig mot fildelarna. Jag kommer idag att ta upp frågan på Centerpartiets partistyrelsemöte och kräva att partiet agerar för en lagstiftning som inte är så oproportionell säger Magnus Andersson, Förbundsordförande för Centerpartiets ungdomsförbund.

-I förlängningen är detta inte bara ett hot mot fildelninge, utan också Internet därmed ett hot mot demokratin och rättsväsendet fortsätter han.