Baylans svar till Schlingmann — läs hela brevet här!

baylan

Foto: Scanpix

SVARAR. Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan svarar nu på gårdagens inbjudan från moderaternas Per Schlingmann. Politikerbloggen publicerar brevet som skickades i väg för en stund sedan.

Till Per Schlingmann

Hej Per.

Jag läste ditt nyhetsbrev igår. Ja, vi vill gärna debattera med Moderaterna inför valet till Europaparlamentet.

Du skriver i ditt nyhetsbrev att du vill att valet ska handla om ”Sveriges och Europas viktiga utmaningar”. Jag håller med. Men i ett läge där Sverige halkar efter andra länder och vi står inför massarbetslöshet är det anmärkningsvärt att du inte med ett endaste ord nämner arbetslösheten och behovet av att skapa nya jobb i Sverige. Debatterna bör alltså handla om jobben. Allt annat vore märkligt i den jobbkris som vi befinner oss i.

Du nämner fem debatter. Men vi har 30 personer som kandiderar i valet till Europaparlamentet. Vi utmanar er härmed på 30 debatter!

Med vänlig hälsning

Ibrahim Baylan