EXTRA: Därför lämnar hon uppdraget som riksdagsledamot

palsson
LÄMNAR. Kristdemokraten Chatrine Pålsson Ahlgren lämnar riksdagen vid nästa månadsskifte. Nu berättar hon varför.

I en intervju som publiceras på kristdemokraternas hemsida berättar hon själv varför.

Politikerbloggen återger här hela intervjun:

Chatrine Pålsson Ahlgren – riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 18 år – du väljer nu att lämna ditt uppdrag, varför?
Jag har haft förmånen att få förtroendet att sitta i riksdagen i 18 år. Jag är oerhört glad och tacksam över dessa år och lämnar nu med glädje stafettpinnen vidare till min partikollega Anders Andersson, landstingsråd och ledamot av SKL-styrelsen. Jag har hela tiden haft en tanke att kliva av någon gång under denna mandatperiod – nu är det läge att göra det. Jag vill använda min tid till familjen, vännerna och få lite mer fritid. Men jag kommer inte att lämnar politiken helt, utan fortsätter med vissa lokala politiska uppdrag och en del nationella.

Var det ett svårt beslut?
Ja, det var det. Eftersom jag trivs så bra. Men det är sunt att känna så, när jag slutar kommer jag både att gråta och känna glädje.

Vad ska du göra nu?

Först blir det praktiska göromål med flytt och städning av riksdagskontoret och min övernattningslägenhet. Jag kommer så klart att finnas tillgänglig för min efterträdare, så att övergången blir så smidig som möjligt. Sen kommer jag att fortsätta mina uppdrag som vice distriktsordförande för Kristdemokraterna i Kalmar län och ordförande för lokalavdelningen i Mönsterås. Det gäller även mina uppdrag som landstingsledamot, ledamot i polisstyrelsen, nämndeman i Göta Hovrätt och som ledamot i Statens Medicinetiska Råd.

Vad kommer du att sakna mest?
Mina arbetskamrater så klart, men också hetluften! Jag har varit involverad i regeringens politik på nära håll, det kommer att bli ett tomrum.