Folkpartisten blev kristdemokrat

partibyte
PARTIBYTE. Tidigare fp-riksdagsledamoten Ola Ström byter nu parti. Han siktar på en plats i riksdagen — för kristdemokraterna. Han är den andra kända politikern på kort tid som gör det bytet.

Så sent som den 21 augusti i år skrev tidigare folkpartisten Roland Utbult ett öppet brev på Politikerbloggen. I det förklarade han varför han lämnat partiet och går till kristdemokraterna.

Nu har den tidigare politiske redaktören för Nerikes Allehanda, Ola Ström, fattat samma beslut. Han motiverar för SVT:s TvärsNytt partibytet med att han vill se mer fokus på medmänsklighet i dagens samhälle och att det är något han tycker att kristdemokraterna står för:
– Den fråga som engagerar mig mest är hur vi beter oss mot varandra i samhället, det handlar om en värdegrund och vad för typ av samhälle vi vill ha. Jag tycker vi har sett en del exempel i samband med finanskrisen på roffande på andras bekostnad. Jag är ju fortfarande liberal och tror på ett fritt samhälle. Men för att det ska fungera måste vi vara överens om grunden för det, säger Ola Stöm.

Ola Ström arbetar idag som kommunikationschef på Fastighetsägarna.