Han blir ny riksdagsledamot

riksdagsny

Foto: Riksdagen, Montage: Politikerbloggen.se

NYGAMMAL. Landstingsrådet Anders Andersson satt i riksdagen 1998-99. Nu tar han över efter Chatrine Pålsson Ahlgren (kd).

– Det är med ödmjukhet och stor respekt för det arbete som väntar som jag har meddelat Chatrine och informerat övriga i distriktsledningen, att jag kommer att gå in som riksdagsledamot. Utifrån mina förutsättningar ska jag göra mitt bästa och jag ser fram emot en spännande tid, säger Anders Andersson i en kommentar.

Så här beskriver han sig själv på sin hemsida:

Jag heter Anders, är född i Värnamo och bor nu i Järnforsen, ett litet småländskt industrisamhälle i Hultsfreds kommun. Allt sedan min tid i skolan har jag varit intresserad av samhällsfrågor. Jag har haft politiska förtroendeuppdrag sedan valet 1976. Efter valet 2002 blev jag landstingsstyrelsens ordförande när vi fyra allianspartier fick borgerlig majoritet i vårt landsting. Sedan senaste valet 2006 är jag landstingsråd i opposition med ansvar för primärvård och folkhälsa och gruppledare i vår landstingsgrupp. Dessutom har jag fått förtroendet att vara gruppledare för den kristdemokratiska SKL-gruppen samt ledamot i styrelsen och arbetsutskottet för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

På den här hemsidan kan du finna lite av min bakgrund. Jag har haft förmånen att vara med om en spännande resa i livet och mött många människor och arbetsuppgifter som påverkat mig. Min politiska ”värnplikt” fick jag när jag som 30-åring blev ordförande i kommunala pensionärsrådet. Det var nyttigt för den som ägnat mycket tid i ungdomspolitiken. Det uppdraget vidgade mina vyer på ett bra sätt och ha sedan präglat mitt politiska arbete som till stora delar har handlat om vårdfrågor.