Bodström: “Miljöpartister är de värsta rovdjurskramarna?”

thomasbodstrom
BLOGGARE. Förre justitieministern Thomas Bodström är rädd för björnar. Därför uppmanade han i sin blogg: “Skjut björnen!”. Han skrev också: “Är det inte mest miljöpartister, framför allt de som bara håller sig innanför tullarna, som är de värsta rovdjurskramarna?”

Det första inlägget — med rubriken “Skjut björnen” — publicerades på Bodströms blogg i helgen:

Efter ett par dagar i Lappland är jag tillbaka i Fjollträsk igen. Idag var vid sjön Sannaren i Storjula, inte långt ifrån Juolketsalmajaure, ni vet. Där finns en skylt där det står “om ni har tur kan ni se en björn här.” Den turen avstår jag gärna ifrån. Vid ett par tillfällen under helgen har det kommit ut bruna renar i skogen, då jag har trott att det har varit en björn. Varje gång har jag tänkt att nu får recensenterna snart hitta en ny författare att gnälla på.

Faktum är att jag har allt svårare att se poängen med att ha djur i våra skogar som dödar människor. Är det inte mest miljöpartister, framför allt de som bara håller sig innanför tullarna, som är de värsta rovdjurskramarna?

Men så ändrade han sig i går och publicerade ett nytt inlägg med rubriken “Skjut inte björnen”:

Jag avskyr att erkänna det men jag gör det ändå: okay, jag hade fel om björnarna.
I vart fall kan jag inte komma på några sakliga argument för att vinna debatten. Och Markus Nilsson har rätt: man ska inte ska låta sig vägledas av rädslan.

Det borde Hammarby styrelse lyssnat på innan de sparkade Tony Gustavsson idag. Det var fegt att inte låta honom få chansen att klara det allsvenska kontraktet. Kanske borde styrelsen också ha tänkt lite mera i ekonomiska banor. Med tio miljoner kronor i underskott var det väl inte så smart att dra på sig en tränarlön till. Aldrig stämmer uttrycket OPM (other peoples money) så bra som på människor som sitter i olika idrottsstyrelser.