AVSLÖJANDE: Kändisfest på Mallorca fick kyrkoministern att strunta i valet på söndag

kyrkoministern

KYRKOVALET. UPPDATERAD. Kyrkominister Lena Adelsohn Liljeroth struntar i slutskedet av valrörelsen inför kyrkovalet på söndag. I stället åkte hon tidigt i morse till Michael Bindefelds kändisfest på Mallorca. Där festar hon just nu tillsammans med bland andra Mona Sahlin och integrationsminister Nyamko Sabuni.

Mer i TV4Nyheterna klockan 19 och 22.

Lena Adelsohn Liljeroth åkte med ett reguljärt plan till Mallorca tidigt i morse, bekräftar hennes pressekreterare för Politikerbloggen.

På samma fest finns Mona Sahlin som reste med ett chartrat privatjet till Mallorca. Sahlin och Adelsohn Liljeroth lät sig bjudas in av festfixaren Michael Bindefeld som i helgen firar sin 50-årsdag på ett lyxhotell i den exklusiva semesterbyn Deia på Mallorcas västkust. Även integrationsminister Nyamko Sabuni, som ofta synts vid Bindefelds sida på olika kändisfester i Stockholm, tillbringar helgen på Mallorca.

Mona Sahlin har under dagen fått kritik för att hon valde att åka med på resan i slutskedet av valrörelsen inför kyrkovalet på söndag. Men det är först nu som Politikerbloggen kan avslöja att även kyrkoministern och integrationsministern alltså befinner sig utomlands på samma fest — bara två dygn innan valet.

Statsvetaren Ulf Bjereld, ledande socialdemokratisk kristen politiker, kritiserar i dagens Expressen det faktum att Sahlin struntar i valet.

När Politikerbloggen informerar Bjereld om att även självaste kyrkoministern är med på resan konstaterar han:
– Det blir en markör att kyrkovalet inte är viktigt för henne.
– Det är märkligt när den person som ska ansvara för det här området agerar på ett sätt så att man får intrycket att det här inte är viktigt. Hon skickar en konstig signal till svenska folket. Signalen blir att det inte är viktigt.